Și-a ucis mama în bătaie iar apoi s-a ocupat de înmormântare. A fost reținut după 2 ani

0
968

Un bărbat din orașul Bălcești, Vâlcea a fost reținut, după ce și a omorât în bătaie mama în urmă cu doi ani. Crima a fost descoperită abia acum, după ce unul dintre copiii acestuia l-a reclamat la Poliție. Iulian Deaconu și-a înmormântat mama în 2017, în baza unui certificat medical pe care l-a obținut de la medicul de familie.

Să scape basma curată, bărbatul ar fi spus atunci că mama sa a murit în urma unei boli cardiace. La doi ani de la crimă, cadavrul de femeii de aproape 60 de ani a fost exhumat, după ce fiul minor al bărbatului și-a denunțat tatăl la Poliție.

„La data de 6 martie 2017, Deaconu Iulian a exercitat, la domiciliul său, acte de violenţă de intensitate ridicată asupra mamei sale, aplicându-i multiple lovituri cu pumnii la nivelul toracelui, urcându-se efectiv peste corpul acesteia şi continuând să aplice lovituri cu pumnii, acte de agresiune în urma cărora a survenit decesul victimei la aceeaşi dată. După uciderea victimei, inculpatul a ascuns fapta de omor, ocupându-se de înmormântarea mamei sale în cimitirul din oraşul Bălceşti, sat Goruneşti, pretinzând că decesul ar fi survenit în urma unor afecţiuni cardiace, fapta fiind descoperită ca urmare a denunţului formulat, în luna august 2019, de unul dintre copiii minori ai autorului, denunţ în baza căruia procurorul a dispus efectuarea unei expertize medico-legale autopsie cu exhumarea cadavrului, prilej cu care au fost constate leziunile care au determinat decesul şi au fost stabilite împrejurările comiterii faptei”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Iulian Deaconu a fost reținut ieri, sub acuzația de omor, fiind prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here