Boc interzice fondul clasei

0
312

Fostul premier al României și actualul edil șef de la Cluj-Napoca, Emil Boc, interzice, cu desăvârșire, unităților de învățământ de pe raza municipiului, să mai ceară elevilor bani pentru fondul clasei. Totul, după ce mai mulți părinți nemulțumiți ar fi reclamat faptul că, anumite școli le-ar fi cerut copiilor să aducă bani de acasă.

Fostul premier a trimis o adresă directorilor de şcoli din Cluj în care îi informează nu au voie să solicite niciun ban de la elevi.

„Având în vedere unele sesizări venite din partea părinţilor cu privire la faptul că în unele unităţi de învăţământ preuniversitar de pe raza municipiului Cluj-Napoca se solicită de către scoală (educatoare, profesori diriginţi) sume de bani pentru cumpărarea unor materiale (consumabile, săpun şi/sau hârtie igienică) vă rugăm să luaţi măsuri în acest sens şi să faceţi verificări şi să interziceţi cu desăvârşire astfel de practici în unităţile de învăţământ pe care le conduceţi.
Consiliul Local şi Primăria Cluj-Napoca alocă în fiecare an şcolar sun buget generos unităţilor de învăţâmânt preuniversitar de pe raza municipiului Cluj-Napoca, care trebuie să asigure curăţenia din grădiniţe şi şcoli, un climat civilizat şi sănătos copiilor. 
În acest context, vă rugăm să aveţi în vedere ca pe viitor astfel de situaţii să nu se mai regăsească în şcolile de pe raza municipiului Cluj-Napoca”, se notează în adresă.
 Reacția lui Boc vine la scurt timp după ce, peste 600 de profesori clujeni au semnat o petiție prin care solicită autorităților locale să modifice procedura de acordare a legitimațiilor gratuite pentru elevi. Mai exact, dascălii s-au plâns că trebuie să întocmească prea multe documente  pentru acordarea abonamentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here