13.9 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Acasă Actualitate Primar PSD, declarat decedat ca să scape de un dosar de cercetare...

Primar PSD, declarat decedat ca să scape de un dosar de cercetare penală

0
1012

Nu este niciun fel de glumă ci un lucru prefect adevărat, dovedit cu acte.  Deşi este viu şi nevătămat, primarul comunei Cristeşti, Lucian Borfotină (PSD) a fost declarat decedat într-o comunicare oficială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, semnată chiar de către prim procurorul Dorina Dragomir. Totul, pentru a scăpa de un dosar penal în care este cercetat după ce ar fi concediat o angajată în mod abuziv.

Alături de secretatul comunei Cristeşti, Bogdan Peţenchea,  edilul Borofotină (PSD), este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu, mai multe abuzuri şi falsuri într-un dosar care face obiectul unei plângeri penale formulate de o fostă angajată a Primăriei Cristeşti, concediată de primar imediat după ce acesta a ajuns pe funcţie.  Femeia a deschis mai multe procese civile şi penale împotriva celor doi şi de ani de zile îşi caută dreptatea prin sălile de judecată. Văzând că lucrurile se mişcă extrem de greoi, mai exact în doi ani procurorii reuşind  să-i audieze doar o singură dată pe cei doi inculpaţi fără să mai facă nimic altceva, a decis să conteste modul în care se desfăşoară urmărirea penală, contestaţie care i-a fost acceptată necondiţionat de către judecătorul de drepturi şi libertăţi.  Chiar şi judecătorul a consemnat faptul că în respectiva cauză, timp de doi ani,  singurele acte de urmărire penală efectuate de procurori au fost audierea primarului şi secretarului din Cristeşti, fără să se mai întâmple altceva, nefiind administrate alte probe şi că ” această perioadă de inactivitate nefiind justificată”.

Astfel, magistratul a  solicitat lămuriri asupra dosarului  instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi drept răspuns au primit de la prim-procurorul Dorina Dragomir o comunicare în care se arată asta : „vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului„.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cât despre celelealte  infracţiuni cercetate în respectivul dosar, procurorii au concluzionat că faptele nu există. Adică, cu alte cuvinte, ca să-l scape de problemele penale, procurorii l-au omorât în acte pe primarul din Cristeşti.

Sursa:Botoșani Necenzurat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here