S-a prăbușit acoperișul Colegiului Național ”Spiru Haret”. Primarul a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

0
573

S-au agravat problemele de la Colegiul Național ”Spiru Haret” din Târgu Jiu. Mai multe bucăți de țiglă din acoperișul clădirii au căzut pe aleile din jur, iar coșurile de fum sunt deteriorate, bucăți de cărămidă putând să se prăbușească, antrenând la rândul lor țiglele. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu a convocat, în această dimineață, Comitetul Local pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unor măsuri pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor apărute.

” S-a interzis circulația pietonală în apropierea clădirii colegiului, balizarea zonei și supravegherea permanentă a acesteia. În cel mai scurt timp, se intervine pentru eliminarea elementelor care se desprind în vederea evitării riscului de accidente. Se are în vedere protejarea și conservarea clădirii care este monument istoric.

       Întreaga zonă va fi permanent monitorizată, în vederea identificării în timp real a oricăror modificări structurale. Cadrele didactice și elevii au fost deja informați asupra situației create și a măsurilor adoptate pentru restabilirea stării de normalitate.

      În perioada imediat următoare, va fi elaborată documentația tehnică privind soluțiile ce se impun pentru înlăturarea oricăror riscuri. Se vor estima costurile necesare intervențiilor ( proiectare, expertiză, diriginte de șantier, execuție), urmând să se aloce sumele necesare și să fie demarată procedura atribuirii în regim de urgență a contractului”, au transmis reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here