Nereguli grave la Spitalul din Târgu Jiu, care pun pacienții în pericol. Raportul Corpului de Control, făcut public

0
966

Raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății  a scos la iveală nereguli grave, care pun în pericol viața pacienților dar și care pot face obiectul unor anchete penale. Peședintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu și ministrul Sănătății, Sorina Pintea au ținut ascunsă până acum evaluarea realizată la unitatea medicală din Târgu Jiu, deși aceasta arată deficiențele grave de acolo.

Raportul arată că:
1️⃣ Indicatorii de performanță ai managerului spitalului “nu corespund unui sistem de sănătate performant”. Cu toate astea, Capotă e tot acolo!
2️⃣ A fost sesizată ANI deoarece președintele Consiliului de Administrație al spitalului deține 4 funcții simultan, fiind posibil un conflict de interese
3️⃣ Managerul acordă spor de confidențialitate pentru 51 de angajați fără criterii, discreționar și discriminatoriu
4️⃣ Spitalul folosește aparatură nesigură și ineficientă luându-se decizia interzicerii utilizării unora dintre ele.
5️⃣ Problema de la secția Psihiatrie, unde personalul se distra filmând pacienții, a fost “rezolvată” cu instalarea unui al doilea grilaj despărțitor între bărbați și femei.
6️⃣ Spitalul nu a raportat în integralitate infecțiile din spital, punând în pericol pacienții.
7️⃣ Au fost identificate deficiențe în achizițiile publice, conducerea divizând în mai multe contracte în unele mai mici pentru a atribui licitații prin negociere directă.
9️⃣ Detașările în spital sunt făcute fără respectarea legii.
🔟 Nu a fost respectat Contractul colectiv de muncă prin care se prevede acordarea alimentației de protecție pentru o parte din angajați.

Raportul a fost făcut public de președintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu.

”Am intrat în posesia concluziilor Corpului de Control la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, efectuat în martie anul acesta. Raportul este ținut ascuns de luni de zile. Aveau și de ce! Este grav! ‼️

Directorul spitalului Gigel Capotă, președintele Consiliului Județean Gorj Cosmin Popescu, ministrul Sorina Pintea și toți ceilalți care au ținut și țin sub preș mizeria din spital ar trebui să dispară.

Pentru ei, spitalul înseamnă bani prin licitații trucate și locuri de muncă pentru pilele de partid și prietenii. Doar pentru ei spitalul este un loc „călduț”, nu și pentru oameni.

Este ceea ce pesediștii nu voiau să se afle. După toate acestea, ministrul sănătății și președintele Consiliului Județean Gorj nu au luat nicio măsură! Nimic! Sunt de acord cu umilirea cetățenilor. Nu le pasă că le pun viața în pericol. DEMISIA!

Pesediștilor, nu sunteți oameni!”, a scris Dan Vâlceanu pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here