Orașul fără șomeri. O nouă fabrică la Rovinari

0
2531

„A treia fabrica, prinde contur. ENOVA GROUP, investiție de 12 milioane de euro și 300 de angajări, în Rovinari.

Enova Group, o societate specializată în productia de componente mecanice, electromecanice si servicii calificate in domeniul automatizarilor industrial, tocmai a achiziționat fosta platforma industriala UMR, din Rovinari, și urmează să creeze aici un centru industrial modern, pentru constructia de masini automate pentru sectoarele de imbuteliere, impachetat, industria alimentara si industria farmaceutica. Enova Group a alocat pentru această platformă 12 milioane de euro, iar când va fi complet operațională va număra 300 de angajați.
Practic, este vorba despre un adevarat centru tehnologic integrat. In cadrul unui singur complex industrial, vor exista toate activitatile necesare pentru productia de piese mecanice, confectii metalice, echipamente electrice, continuand cu departamentele de asamblare si testare a masinilor si terminand cu departamentul de ambalare si expediere. In urmatorii ani, tot mai multe masini automate de ultimă generatie vor fi fabricate integral in noul sediu din Rovinari, care are o suprafata totala de 10 hectare si toate conditiile esentiale pentru aceasta noua provocare.
Acest proiect va implica in principal personal cu inalta calificare in domeniile mecanic, electrotehnic si al automatizarilor industriale. Aici vor avea ocazia sa isi puna in valoare pe deplin competentele si sa se dezvolte in plan profesional, bineinteles cu satisfactii pe masura. De fapt, este prima societate din judetul Gorj si din zonele invecinate in care se vor folosi cele mai moderne tehnologii pentru productia de masini automate.
Unul dintre primii parteneri ai Enova Group in acest proiect ambitios va fi Sidel – parte a grupului Tetrapak, lider mondial in sectorul imbutelierii. Enova Group și Sidel tocmai au semnat un acord comercial important, pe mai multi ani, pentru achizitionarea de echipamente End of Line, “la cheie”. Acestea vor fi realizate integral in Rovinari si expediate in intreaga lume, direct catre clientul final.
La terminarea proiectului investiția se va ridica la o suma estimată de 25 milioane de euro”, a anunțat primarul orașului Rovinari, Robert Filip, pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here