Parlamentul a decis! Alocațiile copiilor vor crește în fiecare an

0
478

Parlamentul României a votat astăzi,  în unanimitate, propunerea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. Legea merge la Klaus Iohannis pentru promulgare.Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Rata medie a inflatiei in 2018 a fost de 4,6%, iar BNR estimeaza o rata la final de 2019 de 4,2%.

Plenul Parlamentului a adoptat, in februarie 2019, un amendament la Legea bugetului care prevedea majorarea alocatiilor incepand cu data de 1 martie. Astfel, copiii de pana la doi ani primesc cate 300 de lei pe luna, fata de 200 de lei cat era alocatia anterior, iar cei de pana la 18 ani primesc 150 de lei pe luna, fata de 84 de lei cat primeau anterior.

”Am reușit ! Încă o victorie pentru copiii României ! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu dar s-a terminat cu bine. Mulțumesc tuturor părinților și copiilor pentru susținere!”, a scris deputatul PNL, Robert Sighiartău, inițiatorul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here