Analize greșite și tratament incorect pentru pacienții Spitalului din Târgu Jiu. Motivul: Reactivii deveniți ”apă de ploaie” datorită condițiilor în care sunt ținuți

0
2833

Se anunță noi anchete la Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Este posibil ca mulți dintre pacienții care și-au făcut analize la unitatea medicală să fi primit un diagnostic greșit, și, implicit tratament necorespunzător.

Cristi Aldescu, liderul sindical de la Ambulanță a cerut Poliției și  ITM-ului să demareze anchete după ce jurnaliștii au dezvăluit  că, la spitalul din Târgu-Jiu, reactivii, dezinfectanții, formolul, materialele sanitare și medicamentele ar fi depozitate împreună cu materialele de curățenie, în condiții improprii, în magazia unității, acolo unde este umiditate iar pereții sunt plini de mucegai.

”Să vină și să ne facă o informare domnul manager al Spitalului Județean, referitor la magazia în care sunt ținuți reactivii, alături de materiale sanitare și de alte produse ce sunt în această magazie, când știm foarte bine că acești reactivi sunt folosiți pentru laboratorul de analize medicale și trebuie ținuți la o temperatură controlată. Reactivii sunt folosiți în laboratorul spitalului și ne mirăm de ce nu iasă analizele noastre bune și de ce un medic prescrie și greșește tratamentul. Vă rog mult să fim foarte atenți la ceea ce se întâmplă la spital și cum sunt depozitate aceste materiale. Stim foarte bine toate declarațiile făcute de conducerea Consiliului Județean că au fost achiziționate Tomograf, RMN, nu știu ce aparate de Radiologie și că am dat nu știu câte miliarde pe aceste aparate, dar reactivii care sunt folosiți pentru developarea acestor filme sunt ținuți în condiții improprii. Degeaba avem noi aparatură când acești reactivi în care sunt băgate filmele de Radiologie sunt apă de ploaie”, a declarat Cristi Aldescu.

Prefectul Cristinel Rujan a anunțat că va dispune verificări la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here