Pătrășcoiu, în campanie pentru PSD. Târgujienii tot fără apă

0
1833

Nu a dat doi bani pe târgujieni când a fost chemat să dea explicații referitor la problemele cu apa din municipiu, însă a mers la „cerșit” de voturi pentru partidul care l-a „consacrat”. Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio s-a fotografiat alături de colegii de la PSD, chiar în primele minute de la începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Pătrășcoiu apare zâmbind fără stres în fotografie, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în timp ce locuitorii orașului plătesc facturi babane pentru apa pe care o primesc cu țârâita. Problemele cu apa de la Târgu Jiu au ajuns și la urechile jurnaliștilor din București care au venit în Gorj pentru a scoate la iveală mafia care a distrus județul.

De mai bine de 4 luni, pentru locuitorii din Târgu Jiu, alimentarea cu apă este un coșmar. Când plouă, orașul se inundă, când e seceta, apa se  întrerupe,  deși s-au „investit” aproape 80 de milioane de euro din proiecte europene.

Câteva proiecte europene trebuiau implementate până în 2013 pentru îmbunătățirea calității furnizării apei în Târgu Jiu. Acum, în 2019, jumătate dintre ele sunt suspendate.

Marcel Romanescu, primarul de la Târgu Jiu  este îngrijorat de faptul că există riscul ca într-o zi, să fie nevoit să restituie banii primiți de la Uniunea Europeană pentru schimbarea rețelelor și realizarea de noi alimentări cu apă. Edilul spune că Aparegio și-a bătut efectiv joc de cele 80 de milioane de euro.

”De cel puțin doi ai de zile trag un semnal de alarmă în ceea ce-l privește pe domnul Pătrășcoiu, care nu a făcut altceva decât să asculte să răspundă la comenzi politice nu să rezolve probleme. A fost o perioadă de secetă însă am fost la Vâlcea, am fost la Severin, am fost la Craiova, vorbesc de orașele din preajma municipiului Târgu Jiu. Nu apar astfel de probleme. Și dacă au apărut au fost punctuale, în anumite zone și doar foarte mici probleme în anumite zile. Târgu Jiu are probleme de două luni de zile și nimeni nu mișcă nimic. Constat că, din 2017, de când a fost finanțat acel proiect de către Uniunea Europeană,  Aparegio și-a bătut joc de 80 de milioane de euro. Banii n-au fost alocați doar pentru schimbarea rețelelor în municipiul Târgu Jiu ci și pentru realizarea de noi alimentări și noi captări de surse de apă pentru bazinele din Dealul Târgului. Atâta timp cât pe unele dintre aceste conducte se pierd cantități foarte mari de apă, atâta timp cât au schimbat o conductă de 1000, care alimenta pe vremuri Târgu Jiul și au pus două conducte de 300. Adică, în loc să mărească capacitatea de alimentare cu apă a municipiului au scăzut-o, iar alea de 300 le-au pus pe acel proiect cu finanțare europeană”, a declarat Marcel Romanescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here