Romanescu susține un profesionist în Ministerul Energiei: ”În țara asta, când vorbim de energie, vorbim doar de Gorj”

0
765

Marcel Romanescu, primarul de la Târgu Jiu vrea ca un profesionist să fie secretar de stat în Ministerul Economiei. Edilul îl susține pe Ion Pisc, directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari să ocupe această funcție, precizând că viitorul Gorjului depinde de viitorul Complexului Energetic Oltenia, iar Pisc este omul potrivit care ar putea aduce un plus în acest sens. Pe această temă a purtat discuții și cu liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu.

”Mi-l doresc pe cea mai înaltă funcție, cel puțin la nivel de secretar de stat, îmi doresc CV-ul domnului Pisc, i-am spus domnului Dan Vâlceanu. În primul rând trebuie să-l convingi pe acest om că toate proiectele pe care tu vrei să le demarezi sunt de interesul acestei entități, Complexului Energetic Oltenia, și poziția pe care o ocupă în acel minister este o poziție care îi dă puterea să ajute CEO, și, i-am spus, nu sunt eu președintele organizației județene. Am avut o discuție cu Dan Vâlceanu și mi s-a părut că a îmbrățișat această idee. Ca să putem la un moment dat să facem ceva și să demarăm, trebuie să ducem un profesionist. Niciodată în istoria ultimilor 28 de ani sau ultimilor 20 de ani, nimeni n-a avut curajul să-și asume un profesionist și să spună: domnule, Pisc nu este nici al PSD-ului, nici al PNL-ului nici al lui ALDE”, a declarat Romanescu la Radio Infinit.

Romanescu speră ca șefii politici de la București să țină cont și de doleanțele de la Gorj iar conducerea centrală a PNL să-și întoarcă fața și spre Organizația din județul nostru. ”În țara asta, când vorbim de energie, vorbim doar de Gorj”, a mai adăugat Romanescu. Mai mult, acesta a precizat că-și dorește ca partidul din care face parte să numească în funcții cheie doar profesioniști și nu pe cei care se califică la locul de muncă.

Ion Pisc este cunoscut ca un profesionist desăvârşit în domeniul energiei produse pe cărbune. Lucrează la Termocentrala Rovinari din anul 1980, an în care a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti. A deţinut succesiv funcţii de director în cadrul termocentralei Rovinari, 25 de ani. Colegii spun despre el că meseria de “a făuri lumină “ l-a convins să rămână în acest domeniu atâta timp.
Termocentrala pe care Ion Pisc o conduce livrează energie în sistem, cu toate grupurile energetice din anul 1978. Până în prezent, energia produsă la Rovinari este de 182 TWH şi sunt respectate toate normele de mediu.

Ion Pisc a deţinut toate funcţiile în minerit şi energie fără să fie implicat politic, un lucru rar întâlnit în cadrul companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here