Șefa PSD, făcută zob de jurnaliști. A căzut în capcana propriei contra-dezbateri

0
321

Contra-dezbaterea organizată ieri, de Viorica Vasilica Dăncilă la Parlament, a fost un fiasco pentru șefa PSD. Românii au putut vedea, la televizor, o candidată intrată în panică la întrebările câtorva ziariști incisivi. Răspunsurile au fost iritate și purtătoare de minciuni.

Aflată în dificultate, Dăncilă a rostit două mari minciuni, fără să clipească:

1. „Când a fost angajat fiul meu la Curtea de Conturi, eu nu eram prim-ministru”. Realitatea: Victor Florin Dăncilă a fost angajat la Curtea de Conturi pe 29 ianuarie 2018, exact în ziua în care Viorica Dăncilă depunea jurământul ca prim-ministru.

2. „Ordonanța 13 a fost declarată constituțională”. Fals! Curtea Constituțională nu s-a pronunțat pe conținutul OUG 13, pentru că între timp fusese abrogată.

Reporter: Vă asumați asaltul asupra justiției?

Dăncilă: Nu-mi asum aceste lucruri. Nu ați văzut premierul Dăncilă făcând un asalt asupra justiției. Întrebarea trebuie să i-o adresați președintelui Iohannis. Eu nu am intervenit niciodată în justiție, iar când ministrul justiției a încercat să intervină, eu am intervenit.

Reporter: Aveți vreo declarație în care vă condamnați modificările la legile justiției?

Dăncilă: Această întrebare trebuie s-o adresați parlamentarilor. Există democrație în PSD, nu dictatură, și toate deciziile se iau în forurile statutare ale partidului. Nu știu de ce trebuie să mă întrebați pe mine.

Reporter: Considerați că personajul Dragnea a fost un om bun sau rău pentru România?

Dăncilă: Vă întreb eu pe dvs.: care considerați că a fost mai bun, Băsescu sau Iohannis? Noi ne asumăm istoria acestui partid și ne asumăm fiecare lider – și cu bune, și cu rele. Învățăm să nu mai repetăm greșelile. Liviu Dragnea a avut și lucruri rele, și lucruri bune.

Reporter: Ce le spuneți celor care nu au avut norocul să aibă mama premier, ca să aibă un post la Curtea de Conturi?

Dăncilă: Nu eu l-am angajat pe fiul meu la Curtea de Conturi, a fost angajat înainte să fiu prim-ministru. Eu zic să nu mai legăm activitatea copiilor de părinți. Fiul meu a fost foarte atacat, a fost vina lui și că l-am adoptat, poate era mai bine să rămână în orfelinat. Oriunde s-a dus, a vrut să demonstreze că poate prin propriile forțe.

Reporter: Fiul dvs. a fost angajat în ianuarie 2017…

Dăncilă: Eu nu eram prim-ministru atunci.

Reporter: Pe 2 februarie 2017 ați trimis un e-mail către 750 de eurodeputați ca să arătați că Ordonanța 13 este bună.

Dăncilă: Nu eram premier, eram europarlamentar. Trebuia să explic, pentru că au fost atacuri ale unor precum Monica Macovei, Cristian Preda… A trebuit să explic ce se întâmplă în țara noastră. Toți europarlamentarii trimit astfel de mail-uri. Nu mai știu ce am scris în 2017 într-un mail, a trecut mult timp de atunci. Trebuia atunci să-mi apăr țara și să spun că România nu e așa cum încearcă să o zugrăvească unii. Uitați-vă la ce mail-uri a trimis Monica Macovei!

Reporter: Mai susțineți Ordonanța 13?

Dăncilă: Acea ordonanță de urgență a fost declarată constituțională. Nu cred să fie probleme de legalitate. Acum nu cred că e oportună și nici nu aș putea s-o dau, pentru că a fost referendum.

Reporter: Pentru România, Liviu Dragnea a fost un politician toxic?

Dăncilă: Nu pot eu să fac o asemenea apreciere. Dar v-aș răspunde cu o întrebare: pentru România, Klaus Iohannis este un politician toxic?

Viorica Dăncilă a greșit flagrant și în privința momentului în care a programat propria „dezbatere” cu presa. Candidata PSD a ținut prim-planul televiziunilor de la ora 18.00 până la 19.00, când a început dezbaterea lui Klaus Iohannis, de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU).

Intrarea în scenă a lui Iohannis a făcut ca toate televiziunile de știri să comute de la Parlament (unde vorbea Dăncilă) la BCU (unde începuse să vorbească Iohannis).

Practic, din acel moment, Dăncilă a vorbit singură: n-a mai auzit-o nimeni.

Opțiunea televiziunilor pentru Iohannis, inclusiv a celor pro-PSD, a constituit o înfrângere zdrobitoare pentru Dăncilă. În acel moment, televiziunile au ales! Și cum televiziunile, în regim de breaking news, se ghidează după rating, se poate spune că românii au dat semnalul: Iohannis a câștigat clar „meciul” indirect cu Dăncilă.

 

Sursa: ziariștii.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here