Șah-mat la PSD. Romanescu a deblocat, la București, proiectele pentru dezvoltarea Târgu Jiului

0
2361

După deplasarea la București, primarul Marcel Romanescu s-a întors cu vești extraordinare. A reușit deblocarea unor proiecte cheie pentru dezvoltarea orașului. Mai exact, în urma discuțiilor cu noul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, edilul de la municipiu a primit garanția că, la începutul anului viitor, va începe reabilitarea Casei de Cultură din oraș, ajunsă aproape o ruină. De asemenea, va începe realizarea unui bazin de înot, în zona centrală a orașului, proiect în valoare de 2 milioane de euro. Mai mult decât atât, problema privind alunecările de teren de la Preajba, care a fost ”uitată” de Guvernul PSD, va fi rezolvată de urgență. Ministrul Dezvoltării a documentele necesare pentru a putea să se intre în regim de urgență pentru finanțarea acelei lucrări.

”De a doua zi de după vizita la Ministerul Dezvoltării mi s-au cerut toate documentele necesare pentru trei mari obiective pe care le-am avut în discuția purtată cu ministrul Dezvoltării, vorbim de Casa de Cultură, e adevărat, acolo, la începutul lunii decembrie, finalizăm proiectul pentru studiul de fezabilitate și vom înainta, cu celeritate, documentația către Compania Națională de Investiții, este un proiect evaluat undeva la 4 milioane de euro, încă nu avem o evaluare exactă, o vom avea la începutul lunii decembrie. După ce se termină acest studiu de fezabilitate, vorbim de bazinul acoperit, un proiect evaluat la  2 milioane de euro prin CNI, unde mai urmează să se dea doar ordinul ministrului, cred că vorbim de una sau maxim două săptămâni, oricum, din discuțiile pe care le-am avut, până la sfârșitul acestui an se va emite ordinul, și mai mult decât atât, o problemă pe care, de la începutul lui 2017 nu o mai bagă nimeni în seamă, alunecările de teren de la Preajba. În 2017, după ce s-a întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență, nu s-a mai făcut niciun pas, deși, în comisia tehnico-economică de la Compania Națională de Investiții, acea lucrare a fost prevăzută și trebuia finanțată pentru că discutăm de o situație de urgență, acolo terenul se deplasează în continuare. Mi s-au solicitat, zilele trecute, documentele necesare pentru a putea să se intre în regim de urgență pentru finanțarea acelei lucrări”, a spus Romanescu.

Un alt proiect, blocat intenționat de PSD va fi finalizat. Este vorba despre cele 20 de trolee noi care trebuiau să ajungă la Târgu Jiu dar social-democrații au considerat că cetățenii care i-au votat ”merită” să circule cu troleele vechi de zeci de ani, ajunse adevărate cadavre pe patru roți.

”Am constatat cu stupoare, pentru mine nu era un lucru care să nu-l prevăd, faptul că proiectele cu finanțare europeană stăteau la Ministerul Dezvoltării, de cel puțin un an în sertar și culmea, în momentul în care am ajuns la ministru și am fost chemați cei care sunt răspunzători de această situație, au găsit aceste proiecte. Unul dintre șefi mi-a spus că nu mai era nimic de făcut, că de-abia așteptau să mă cheme , să transmită dosarul și acel contract la ADR Craiova și să mă cheme să semnez contractul pentru finanțarea proiectului european care privește transportul în comun din municipiul Târgu Jiu. N-a putut să dea un răspuns, în momentul în care l-am întrebat, și l-a întrebat domnul ministru, de ce a trebuit să stea un an de zile. Mi-aduc aminte remarca ministrului Dezvoltării care l-a întrebat: ”Cumva, troleele le producem la Ministerul Dezvoltării, am deschis vreo fabrică și nu știu eu?”  Cred că e vorba aici și de inconștiență. Nu pot să-mi imaginez cum ai putea sta, privind termenul de finalizare a licitației pentru trolee, în aceeași zi în care expiră ofertele celor patru companii care au depus solicitări pentru a putea produce și a livra acele trolee la Târgu Jiu. În aceeași zi”. Sper ca domnul ministru, și asta mi-a promis, să facă evaluarea proiectelor cât mai repede și să avem un rezultat, poate chiar până la sfârșitul anului. Asta înseamnă o Românie normală din punctul meu de vedere”, a mai declarat Marcel Romanescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here