Amendat de polițiști după ce a folosit apă de gură. A ieșit pozitiv la etilotest

0
147

Un bărbat din localitatea Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, a trimis un memoriu Poliției Române și solicită modificarea Codului Rutier, după ce a fost oprit în trafic şi testat cu un aparat pentru stabilirea alcoolemiei, care a indicat valoarea de 0,03 mg/l alcool în aerul expirat, cu toate că nu consumase vreo băutură alcoolică, ci doar folosise  apă de gură.   Conducătorul auto a mers imediat la spital cu poliţiştii de la rutieră, unde i s-au recoltat probe de sânge, iar rezultatul făcut de un laborator de specialitate a indicat valoarea zero.

Daniel Vernel- Vîță este inginer şi spune că a fost nevoit să piardă mai multe zile şi să achite diferite sume de bani, deşi era nevinovat. Acesta a fost oprit în trafic pe drumul european, dintre Bumbeşti Jiu şi Târgu Jiu.

Gorjeanul a fost nevoit să lase maşina în parcare, pentru că nu a mai fost lăsat să plece. „Am fost nevoit să îmi caut un şofer, pentru că trebuia să ajung la Craiova. A fost o întreagă nebunie. Nici nu mai poţi să lucrezi, pentru că eşti afectat psihologic. O săptămână am fost stresat şi nu am mai putut să fac nimic“, a declarat Daniel Vernel-Vîţă pentru Adevărul.

Bărbatul a pierdut mai multe zile la ghişeele unor instituţii: „Am fost pus pe drumuri. Am o firmă de proiectare şi sunt foarte ocupat. Am plătit amenda, în valoarea de 700 de lei pentru alcool. Am fost nevoit să merg şi la instanţa de judecată, unde, din nou, am stat la ghişee. Am pierdut două zile de lucru pentru o prostie“.   Daniel a circulat aproximativ o lună de zile cu o dovadă, după care, în urma rezultatelor de laborator, i s-a eliberat permisul de conducere. Coşmarul nu s-a terminat aici. El trebuie să mai meargă în instanţa de judecată, pentru a se apăra, pentru a anula sancţiunea primită.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here