Amenzi usturătoare pentru școli, spitale și saloane de înfrumusețare din Gorj

0
198

Mai multe școli, spitale dar și saloane de înfrumusețare din județul Gorj au fost sancționate de către inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj pentru că nu au respectat prevederile legale privind funcționarea. Cuantumul amenzilor depășește 15.000 de lei.

”In perioada  18.11.2019 – 28.11.2019  inspectori din cadrul SCSP Gorj au desfasurat actiuni de inspectie si control, in conformitate cu Planul national de actiuni tematice de control  in sanatate publica  elaborat de MS-ISS , Planul de actiuni de control  pe anul 2019 si Planul saptamanal de lucru  elaborate de Serviciul de Control in Sanatate Publica ,  in scopul prevenirii producerii de imbolnaviri si promovarii sanatatii populatiei  dupa cum urmeaza:

–           10  Unitati de invatamant  – in localitatile:  Bengesti Ciocadia, Polovragi, Tg Jiu, Rosia Jiu, Pesteana, Farcasesti, Bumbesti Jiu, Turceni, fiind aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 1000 lei.

–           Instalatii de aprovizionare cu apa – Instalatia de apa – Musetesti, fiind aplicata o sanctiune de 10000 lei;

–           Actiune  tematica in vederea verificarii respectarii normelor igienico sanitare in saloanele de infrumusetare din judet in cadrul careia au fost verificate un numar de  10  unitati  si au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3500 lei datorita incalcarii prevederilor HG 857/2011.

–           Prestatori de servicii DDD din Municipiul Tg Jiu, fiind aplicate un numar de 3 sanctiuni  pentru incalcarea prevederilor  Ord.MS nr.1225/2003.

–           A fost veficata activitatea asistentilor comunitari in localitatile – Stoina, Capreni, Hurezani, Motru, Samarinesti, Ciuperceni, Telesti, Godinesti, Albeni.

–           Unitati ingrijiri la domiciliu , Centre de ingrijiri – 3 unitati, fiind aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 1200 lei datorita nerespectarii Ordinului MS nr.1226/2012

–           Recontrol la Spitalul Judetean de Urgenta Tg Jiu – s-a aplicat o sanctiune contraventionala in  valoare  de 2000 lei  datorita nerespectarii recomandarilor si termenelor date anterior  la Compartimentul – Spitalizare de zi.

–           Control igienico sanitar la Spitalul Orasenesc Turceni – in urma caruia a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 25000 de lei, datorita nerespectarii termenelor si recomandarilor date anterior de catre inspectorii S.C.S.P. – D.S.P. Gorj, se arată într-un comunicat emis de Direcția de Sănătate publică Gorj”, au transmis reprezentanții DSP Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here