Romanescu: Cred într-o Românie normală. Pentru asta este nevoie de unificarea dreptei

0
154

Dacă electoratul de dreapta o să-și dea mâna, tot ce înseamnă PSD va fi distrus, este de părere Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu. Edilul este de părere că USR, ca și Partidul Național Liberal au același interes, și anume, o guvernare foarte bună care să repare tot ce a distrus Partidul Social Democrat.

”Sunt convins că la un moment dat și USR va accepta o strategie comună pentru că este o chestie logică. La momentul acesta se demonstrează că electoratul de dreapta, undeva are cam 60% din numărul de alegători. Acel 60% pot să-l privești în comun, și e clar că în momentul ăla ai distrus tot ce înseamnă PSD, cel puțin la nivel de consilii județene și la nivel de primării de municipiu. Eu vă garantez că o alianță înțeleaptă, făcută la nivel central, în România, după alegerile din 2020, nu va mai rămâne un președinte de consiliu județean și niciun primar, cel puțin de municipiu, altul decât PNL, USR, ALDE sau PMP. E bine pentru că eu cred într-o Românie normală. Într-o Românie în care forțele de dreapta să-și dea mâna și să găsească cea mai bună variantă pentru a putea guverna. Este și un mare avantaj și trebuie să-l recunosc”, a declarat Marcel Romanescu la Radio Infinit.

Marcel Romanescu este convins că va putea realiza tot ce și-a propus la cârma orașului dacă va avea majoritate în Consiliul Local și va face front comun cu USR, PMP și ALDE.

”A fost un mandat extrem de greu și s-ar putea ca și următorul mandat să fie la fel de greu sau mai puțin greu. Experiența celor trei ani de zile mă determină să cred că viitorul mandat de primar va fi mult mai ușor în condițiile în care voi avea o majoritate în Consiliul Local. Sunt sigur că cu USR și cu celelalte formațiuni de dreapta, cu PMP-ul și cu ALDE, sunt sigur că vom realiza. Cred că cei de la USR au același interes pe care îl are și Partidul Național Liberal, să realizeze o guvernare foarte bună, din 2021 încolo, atunci când sper că se vor angrena într-un nou guvern și, pe de altă parte, cred că sunt mult mai radicali decât noi în privința modului în care a gestionat țara Partidul Social Democrat, cel puțin văzându-i la modul cum se manifestă și, în condițiile în care nu ne punem la masă, ajungem toți, și sunt convins că suntem foarte mulți oameni cu experiență și cu o logică foarte bună în USR, dacă nu ajungem să ne punem la masă, singurul care poate câștiga din această confruntare electorală este Partidul Social Democrat. Pe un proiect comun, pe care putem să-l punem în operă împreună, cu candidați comuni. În privința candidaților, PNL și USR trebuie să meargă cu candidați comuni în funcție de anumite criterii stabilite de structurile centrale. Eu cu domnul Miruță mă înțeleg, deși este președintele la nivel de județ”, a mai precizat Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here