Stop defrișărilor! Iohannis vrea să oprească măcelul din păduri

0
246

Președintele României, Klaus Iohannis ia atitudine după ce pădurile din țară noastră au fost măcelărite. Șeful statului a declarat, în această seară, că datele privind taierile din padurile Romaniei „sunt de speriat”. El a cerut masuri ferme pentru stoparea defrișărilor ilegale.

„Au fost fake news-uri ale PSD, că eu sunt de parte defrișărilor, că eu sunt prieten cu nu stiu ce exploatatori. Eu sunt, cam de când mă știu, un adept al protejarii padurilor si al unui mediu curat. Nu am de gând să mă schimb, de dragul PSD. Am discutat mult pe aceasta tema. Personal imi doresc să mă implic foarte mult pentru că imi doresc ca aceste tăieri ilegale sa fie stopate. E nevoie de măsuri ferme, la nivel de minister care să repună Garda de Mediu in funcțiune. Datele sunt de speriat. O cantitate egală de lemn care se taie legal se taie și ilegal. Asta trebuie să înceteze. Ministrul Mediului a venit cu propuneri care se pot transforma in legislație”, a declarat președintele intr-o conferință de presă.

De asemenea, Iohannis a mai precizat că problema defrișărilor ilegale a fodt discutată în CSAT însă PSD nu a vrut să pună în practică hotărârea adoptată.

„CSAT a discutat această chestiune, dar nu s-au pus in practică pentru că PSD nu a dorit. A facut tot ce a putut ca să apere cealalată parte. Ministerul Mediului trebuie să vină cu măsuri ferme, in sprijinul pădurilor, al bugetului național. Mă preocupă, mă ocup mai departe si sunt foarte increzător de ce va face Guvernul Orban”, a precizat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here