”Hoții îți invadează intimitatea”. Polițiștii te informează cum să nu ajungi victima lor

0
121

„Hotii iti invadeaza intimitarea” este campania de prevenire a furtului din locuințe, lansată astăzi de către Inspectoratul de Poliție Județean Gorj. Oamenii legii vor să implice activ cetățenii în protejarea propriilor locuințe, prin câteva măsuri simple de prevenire a spargerilor.

Noutatea campaniei din acest an, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate.

Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, prin intermediul unor ochelari VR, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste activități vor fi completate de discuţii cu cetățenii, în cadrul cărora polițiștii de prevenire vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţilor infracționale.

Polițiștii au câteva recomandări simple, dar care pot avea impact însemnat în prevenirea furtului din locuințe:

– nu permiteți accesul persoanelor necunoscute;

– țineți ușa de acces în locuință încuiată permanent;

– evitați să vorbiți desple plecarea în concediu pe rețelele de socializare;

– dacă sunteți plecați de acasă o perioadă mai mare de tip, apelați la o persoană de încredere să ridice corespondența de la cutia poștală;

– închideți geamurile când plecați de acasă, chiar și pentru scurt timp;

– copiii trebuie instruiți să nu deschidă ușa persoanelor străine, indiferent de motivul invocat;

– dotați locuința cu încuietori performante și sisteme de alarmă. Dacă ați pierdut vreo cheie, înlocuiți rapid încuietoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here