Patru copii, arși de vii într-un incendiu. Părinții i-au închis în casă

0
1275

Tragedie la Timisoara, unde 4 copii mici, toti frati, au murit, dupa ce casa le-a luat foc noaptea tercuta. Nenorocirea s-a petrecut in cartierul Elisabetin. In jurul orei 23.00, pompierii au fost alertati printr-un apel la 112 ca un incendiu a cuprins o casa cu mai multe apartamente de pe strada Memorandului.

Salvatorii au intervenit de urgenta. Aveau sa gaseasca o parte din acoperisul in flacari prabusit, iar intr-una dintre locuinte au descoperit cadavrele carbonizate ale copiilor. Cel mai mare dintre ei, un baiat de 14 ani, doar s-a intoxicat cu fum si a fost preluat rapid de medici si transportat la spital.

Spre deosebire de fratii sai, el se afla intr-o alta incapere cand a izbucnit incendiul, iar cand a vrut sa intre in cea in care erau copilasii mai mici s-a trezit inconjurat de fum si i s-a facut rau.  Pompierii  fac eforturi sa-i gaseasca si pe ceilalti doi, in speranta ca vor fi in viata.

Cei cinci frati au varstele de 4 luni, 1 an, 3, 6 si 14 ani, iar in momentul in care au izbucnit flacarile, cei mai mici dormeau. Parintii nu erau acasa. Familia, una sarmana, statea cu chirie intr-un apartament din aceasta casa, care apartine unor romi din Timisoara. Vecinii povestesc ca parintii isi neglijeaza adeseori copiii, mama ii lasa singuri, iar tatal obisnuieste sa bea.

 

Vecinii au fost cei care au dat alarma, iar in timp ce pompierii interveneau, au sosit si parintii copiilor. Tatal era beat, iar mama foarte speriata. Celor doi li s-a facut rau si au fost transportati la spital impreuna cu cel mai mare dintre copii.

A fost sesizata Protectia Copilului care il va prelua sub ocrotire pe baiatul care a scapat cu viata.

Sursa: Opinia Timișoarei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here