Noul pod de la Lainici are finanțare asigurată. Lucrările pot începe în primăvară

0
136

O investiție importantă atât pentru județul Gorj cât și pentru municipiul Târgu Jiu va fi realizată anul acesta. Din primăvară ar putea începe lucrările la noul pod de la Lainici care va avea o limită de tonaj mult mai mare și va aduce marii transportatori mai aproape de Gorj. În prezent, toate tirurile mai grele de 30 de tone sunt nevoite să ocolească Defileul Jiului. Prin urmare transportul greu este ţinut la distanţă. 

Deja intră în licitaţie şi are finanţare asigurată podul de la Lainici. Un nou pod, cu capacitate mare. Toţi cei care doreau să traverseze Defileul Jiului erau blocaţi de această limită de tonaj. Se scoate la licitaţie şi cred că în primăvară se pot apuca de lucrări”, a declarat Primarul Marcel Romanescu.

Noul pod va costa aproximativ 220 de miliarde de lei vechi.

În aprilie anul trecut, în timpul unei vizite în Gorj, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc a promis că podul din Defileul Jiului va fi realizat însă totul a rămas la stadiul de vorbe. Vechiul pod a fost închis în anul 2008, din cauză că era avariat. De atunci se circulă pe o variantă provizorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here