Primarul gorjean care a jignit diaspora, condamnat la 1 an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. ”A ”pasat” un accident șoferului instituției

0
712

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui a fost condamnat ieri, 28 ianuarie, la un an de închisoare pentru fals în declarații. Magistrații au decis însă amânarea aplicării pedepsei și au stabilit un termen de supraveghere de doi ani. Primarul s-a ales cu dosar penal după ce l-a pus pe șoferul instituției să dea declarații mincinoase organelor de anchetă în urma unui accident produs în luna martie 2018, în care a fost implicată mașina Primăriei Peștișani, deși existau dovezi că în noaptea respectivă, la volanul instituției se afla chiar Cosmin Pigui. Șoferul primăriei, Costinel Augustin Vintilescu a fost condamnat și el la un de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei timp de doi ani.

În baza art. 396 alin. 1, alin. 4 Cod procedură penală, stabileşte pentru inculpatul Pigui Cosmin pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în declaraţii. În baza art. 83 alin. 1, 3 C. pen. amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani„, se arată în decizia instanței.

În următorii doi ani, Pigui este obligat să viziteze frecvent Serviciul de Probațiune, să anunțe dacă își schimbă domiciliul sau dacă face deplasări mai lungi de cinci zile. Edilul și șoferul au fost obligați să achite cheltuielile judiciare, statului. Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel.

În vara anului trecut, Cosmin Pigui i-a numit pe românii stabiliţi în străinătate „nişte gunoaie, slugi occidentale, paraziţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here