Inedit! Școală din Târgu Jiu, dotată cu table interactive. Romanescu: ”Nu sunt adeptul investițiilor făcute doar pentru voturi”

0
669

O școală din municipiul Târgu Jiu a fost dotată cu table interactive. Este vorba despre Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși”, acolo unde au mai fost realizate reparații ale sălilor de sport și achiziționate echipamente informatice, dar și mobilier școlar.

Tabla interactivă este unul din dispozitivele digitale inteligente utilizate în educație, care folosește o tehnologie de ultimă generație, revoluționar în domeniul educațional. Cu ajutorul videoproiectorului se proiectează o imagine de la calculator la fel ca la un panou tradițional, dar acest panou devine unul tactil, pe care controlăm toate funcțiile calculatorului prin simpla atingere cu ajutorul creionului special sau al degetului. Butoanele de pe tablă ne ajută să controlăm cu ușurință funcțiile panoului.

Prin folosirea constantă şi eficientă a acestor tehnologii, copiii îşi formează abilităţi importante în domeniu chiar de la vârste mici. Astfel tabla interactivă este un sprijin pentru a desfăşura lecţii interesante, captivante şi eficiente. Orice tip de lecție poate fi predată într-un mod atrăgător pentru copii, de la lecții de științe ale naturii, până la exerciții de tabla înmulțirii sau de scriere.

Și Școala Gimnazială ”Voievod Litovoi” a fost modernizată și dotată cu mobilier nou dar și cu videoproiectoare, calculatoare performante, aparate de aer condiționat, dar și de sistem de sonorizare. 

Revin cu o precizare, pentru că am fost întrebat, în mod repetat, despre unitățile de învățământ care nu sunt situate în…

Publicată de Marcel Laurentiu Romanescu pe Duminică, 9 februarie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here