Rămas fără serviciu, Călinoiu vrea înapoi la ciolan. Se visează consilier județean din partea PSD

0
54

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, își dorește o nouă candidatură pe lista PSD, la alegerile locale din vară. Rămas fără serviciu după ce a fost înlăturat de la conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, odată cu căderea Guvernului Dăncilă, Călinoiu vrea să se regăsească pe lista de consilieri județeni.

”În mod sigur doresc să candidez pe lista de consilieri județeni dar nu știu exact dacă mai au locuri. Mi-am manifestat doar dorința, în rest nu am stabilit nimic concret”, a declarat Ion Călinoiu pentru Radio Infinit.

Călinoiu a condus județul vreme de 20 de ani, până în 2016, când a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Mai exact, în perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean Gorj, a deținut, simultan cu această funcție, și pe cea de expert în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic în 2012.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, ‘Ion Calinoiu, în calitate de președinte al CJ Gorj, în cursul anilor 2012-2013, cu intenție, prin încălcarea dispozițiilor Legii nr. 161/2003 si Legii nr. 176/2010, si aflându-se in realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul nu a declarat veniturile realizate in baza contractelor incheiate intre acesta și Centrul National de Dezvoltare a Invățământului Profesional si Tehnic, respectiv Inspectoratul Scolar Județean Gorj, in cuantum total de 1.563 lei”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here