România: Au mințit la vamă că vin din Germania însă au fost dați de gol de bonurile fiscale și produsele din Italia

0
76

Poliţiştii din judeţul Arad au întocmit dosar penal pe numele unei familii de români care a călătorit din Italia, spunând la frontieră că vine din Germania. În maşina lor au fost găsite produse şi bonuri fiscale din Italia. Familia va intra în carantină în judeţul Ialomiţa.

„Autovehiculul a fost oprit, în acesta aflându-se două persoane adulte şi un minor, domiciliate în judeţul Ialomiţa. Cele două persoane adulte au declarat că vin din Germania, însă, în urma verificărilor efectuate în autoturism s-au găsit produse cu etichete de origine italiană şi bonuri fiscale de dată recentă având aceeaşi provenienţă. Confruntaţi cu acest aspect, ocupanţii autoturismului au recunoscut că vin din Italia – regiunea Bologna – şi că nu au declarat adevărul la completarea chestionarului aplicat de medicii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, imediat după trecerea frontierei de stat”, se arată într-un  comunicat de presă.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost deschise 117 dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia a aplicat 329 de sancţiuni contravenţionale  pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Prevederile Codului Penal prin care sunt înăsprite pedepsele pentru infractiuni legate de măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus a intrat deja în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here