Încă o palmă pentru Dragnea. A pierdut la Tribunalul UE procesul prin care încerca să anuleze dosarul Tel Drum

0
34

Tribunalul UE a respins ca inadmisibilă plângerea lui Liviu Dragnea împotriva Comisiei Europene, prin care fostul președinte al Camerei Deputaților contesta de fapt un raport OLAF din 2018, care a dus la deschiderea de către DNA a dosarului de corupție Tel Drum.

În urmă cu doi ani, el atacase în justiție răspunsul Comisiei Europene la o plângere a sa împotriva modalității în care a fost realizat raportul OLAF care a dus la apariția dosarului de corupție Tel Drum. De asemenea, instanța europeană a hotărât că Liviu Dragnea va plăti cheltuielile de judecată.

În susținerea acțiunii, reclamantul Liviu Dragnea invoca 3 motive. Primul motiv era cel întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.

Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF. Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.

Cu un an înainte de a fi condamnat, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală de DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat în dosarul Tel Drum, dosar bazat pe raportul OLAF. Dosarul DNA nu a fost finalizat nici până acum cu o trimitere în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here