Ministrul Sănătății: ”Meciurile se vor juca fără spectatori. O galerie nu cred că poate păstra o distanțare socială”

0
57

Fotbalul românesc se va relua în curând, însă partidele din campionatul intern se vor juca fără spectatori.  În această dimineață au avut loc la Guvern negocieri între reprezentanții executivului și liderii FRF, respectiv LPF, pe tema prezenței pe stadioane a spectatorilor, după reluarea campionatului.

Deși reprezentanții fotbalului românesc au fost chemați la discuții de premier, Nelu Tătaru crede că meciurile ar trebui să se desfășoare în continuare fără spectatori. În opinia oficialului de la Ministerul Sănătății, măsurile de restricție trebuie să continue, pentru că nu va putea fi respectată distanțarea socială. De asemenea, Tătaru a declarat că același punct de vedere este susținut și de către Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

„Sunt acele meciuri oficiale, dar fără spectatori, tocmai în condițiile în care putem păstra în tribune acea distanțare. O galerie nu cred că poate păstra o distanțare socială. Suntem într-un moment în care încercăm să gestionăm un sfârșit de campionat în niște condiții epidemiologice cu niște circuite bine stabilite. Discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Tineretului și Sportului, dumnealui, la rândul lui având aceleași discuții cu cei din fotbal, au ajuns la această concluzie. În momentul de față, noi avem spectacole în aer liber, pe scaun, cu distanțare. Întrecerile sportive n-o să le putem face de pe scaun. Oamenii sunt în mișcare, sunt în apropiere, iar distanțarea nu mai poate fi controlată.  Puteți controla o galerie? Puteți controla o bucurie a golului?”, a precizat ministrul la Digi 24.

Fotbalul românesc se va relua de vineri, 12 iunie, cu meciul Universitatea Craiova – FC Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here