Surse: Primarii vor fi aleși pe 27 septembrie

0
90

În urma unor consultări, liderii PSD, PNL, USR și ALDE au ajuns la un consens privind data alegerilor locale. Potrivit unor surse politice, citate de presa centrală, este vorba despre 27 septembrie. Până în acest moment, doar cei de la Pro România nu sunt însă de acord cu această dată și vor vota împotrivă.

Mandatele primarilor, preşedinţilor de CJ, consilierilor locali şi judeţeni sunt prelungite până la 1 noiembrie, iar data alegerilor locale se stabileşte prin lege, cu 60 de zile înaintea scrutinului, prevede un proiect de lege depus joi la Senat după CCR a stabilit că actele normative ale Guvernului pe această temă sunt neconstituţionale. Numărul minim de susţinători pentru înregistrarea candidaturii este redus la jumătatate la alegerile locale din acest an.

Iniţiatorii – social-democraţii Marcel Ciolacu şi Alfred Simonis, liderul deputaţilor liberali Florin Roman şi liderul ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu – invocă situaţia epidemiologică şi mecesitatea ca scrutinul să se desfăşoare în siguranţă.

Durata campaniei electorale şi termenul de depunere a candidaturilor, precum şi termenele de 24 de ore prevăzute de legislaţia electorală se înjumătăţesc. De asemenea, numărul minim de susţinători necesar pentru înregistrarea candidaturii va fi şi el redus la jumătate, iar dosarele de candidatură vor fi depuse şi electronic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here