S-a întors după gratii la nici 3 ore după ce a fost eliberat

0
71

Un bărbat eliberat din închisoare a comis o nouă faptă la doar trei ore după ce  a ieșit din arest. Acuzat în primul dosar că a obligat o minoră să se prostitueze și să cerșească, odată eliberat, bărbatul de 36 de ani, a amenințat cu moartea doi polițiști.

Imediat dupa ce a ieşit din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, barbatul s-a dus în gara din oraş, acolo unde a consumat alcool şi a devenit violent. „În jurul orelor 17:40 , inculpatul a ajuns în dreptul peroanelor din staţia CFR Iaşi Nord, unde s-a aşezat pe o bancă şi a început să discute în contradictoriu cu un grup de călători care aşteptau trenul”, au precizat judecătorii.

O patrulă de poliţie a trecut prin zonă şi a văzut că individul e sub influenţa alcoolului şi face scandal. L-au luat şi l-au dus la sediu, unde l-au percheziţionat şi l-au informat că va fi sancţionat contravenţional.

„După ce i s-a adus la cunoştinţă că va fi sancţionat, acesta a adresat cuvinte şi expresii jignitoare agenţilor de poliţie, afirmând apoi faţă de agentul de poliţie B.I. că nu are ce-i face, că el a făcut puşcărie şi că îl va aştepta pe o alee din faţa blocului ca să-l omoare , afirmând, totodată, faţă de agentul de poliţie C.C.A, că îl va lovi şi omorî pe acesta”, se arată în motivare. Individul a fost dus în acea seară la Institutul „Socola”, ajungând în final după gratii.

A doua zi, la audieri, a continuat să ameninţe poliţiştii, motiv pentru care a fost deschis dosar penal pentru ultraj şi ameninţare. Recent, bărbatul, care mai este cercetat şi pentru trafic de carne vie, a fost condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare pentru scandalul de la gară, sentinţa nefiind însă definitivă.

În România, peste o treime din deținuți au comis noi fapte, după eliberare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here