Polițist din Gorj, condamnat la ani grei de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

0
200

 Gabriel Negoiță, fost agent în cadrul Poliției Municipale Târgu Jiu, a fost condamnat, miercuri, la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență. Sentința pronunțată de Curtea de Apel Craiova este definitivă. În primă instanță, Tribunalul Gorj l-a condamnat pe fostul polițist la 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Aplică inculpatului Negoiță Gabriel pedeapsa principală, ce mai grea, de 4 ani închisoare, la care se mai adaugă un spor de o treime din cuantumul celorlalte pedepse stabilite, de 3 ani și 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul Negoiță Gabriel să execute în final pedeapsa principală rezultată de 7 ani și 8 luni închisoare cu executare în regim de detenție”, a decis Curtea de Apel Craiova.

 Negoiţă a fost trimis în judecată în vara anului 2017.Potrivit procurorilor, pentru sume de 200-300 de lei, a unui trening, dar și a altor servicii, promitea diverselor persoane intervenții favorabile în dosarele în care erau vizate.

La data de 12 decembrie 2016 martorul denunţător I.C. a sesizat că, în vara anului 2014, a avut o altercaţie minoră cu două persoane care, în timp ce se jucau cu o minge, au lovit autoturismul unui vecin. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar I. C. a apreciat că lucrurile au fost lămurite, considerând că a fost mai mult o discuţie între locatarii aceluiaşi cartier. După o lună, I.C. a fost contactat de N.G.– agent de poliţie la Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, care i-a adus la cunoştinţă că este cercetat într-un dosar penal cu referire la incidentul mai sus menţionat. Agentul de poliţie i-a solicitat o întâlnire, spunându-i să vină în târgul de maşini. I.C. a acceptat şi s-a întâlnit în locul respectiv cu agentul care era îmbrăcat în uniformă. În cadrul întâlnirii, agentul N.G. l-a asigurat că nu sunt probleme în cadrul dosarului, întrucât o cunoaşte pe C.C. – mama uneia din cele două persoane cu care avusese altercaţia cu o lună în urmă şi va vorbi personal cu ea. La circa trei săptămâni, agentul de poliţie l-a contactat din nou telefonic pe I.C. solicitându-i o nouă întâlnire, împrejurare în care i-a cerut suma de 200 de lei pentru a vorbi cu C.C. şi a rezolva astfel favorabil dosarul pe care-l avea în cercetări. I. C. i-a înmânat numitului N.G. suma de 200 de lei. După aproximativ o lună, agentul de poliţie l-a contactat telefonic pe I.C. şi s-au întâlnit. Cu ocazia întâlnirii. N.G. l-a asigurat pe I.C. că a discutat cu C.C., că dosarul s-a finalizat, asigurându-l că nu mai sunt probleme şi i-a mai cerut suma de 200 de lei pentru motorină, întrucât îi trebuie să meargă la fiica sa. De asemenea, N.G. l-a mai contactat ulterior pe I.C. şi i-a mai solicitat 200 de lei pentru motorină, sumă pe care a primit-o de la denunţător. Suma de bani i-a fost înmânată agentului de poliţie pe strada Comuna din Paris, unde a venit cu autoturismul de serviciu şi fiind însoţit de un coleg”, au precizat procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here