Noi reguli pentru înmatricularea și radierea vehiculelor

0
167

Se schimbă regulile pentru înmatricularea şi radierea vehiculelor în România. Potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, procedura va fi simplificată. Astfel, toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.

„Astăzi (vineri – n.r.), voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunţat Marcel Vela, la sediul MAI.

Ordinul va simplificat și procedurile privind radierea, obținerea autorizației provizorie de circulație, obținerea unui duplicat al actulului de înmnatriculare.

„O să procedăm şi la o descentralizare a serviciilor de obţine a permiselor de conducere şi înmatriculare – unde există distanţe mari între reşedinţa unui judeţ şi cetăţeni, vă dau exemplu Hunedoara, am decis să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetăţeni, să nu mai vină cetăţenii la serviciu, astfel să nu mai trebuiască să vină la Deva, de exemplu, să vină la Petroşani”, a mai spus ministrul de Interne.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a informat cu privire la faptul că, începând cu data de 17 iunie 2020, au fost stabilire noi tarife pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare. Conform unui comunicat, este vorba despre 89 lei – permis de conducere şi 49 de lei – certificat de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here