Gorj: A încercat să mituiască un polițist chiar în sediul postului de poliție

0
154

A ajuns în arest după ce a încercat să dea mită unui polițist chiar în sediul postului de poliție. Totul s-a întâmplat la Țânțăreni, în seara zilelor de luni și marți. Cu 400 de lei, bărbatul spera să scape de dosarul penal pe care agentul îl deschisese pe numele său, după ce l-a prins pe acesta trecând calea ferată fără să respecte regulile. Polițistul a refuzat banii și l-a denunțat pe bărbat.

„S-a stabilit faptul că în data de 13.07.2020, în jurul orelor 22,30, agentul de poliţie P.M. din cadrul Postului de Poliţie T. a depistat în trafic pe inculpatul S.A.A. care nu a oprit autoturismul pe care îl conducea, la trecerea de nivel cu calea ferată din localitatea Floreşti, comuna Ţînţăreni, jud. Gorj. În această împrejurare, conducătorul auto S.A.A. a oferit agentului de poliţie P.M. o sumă de bani cu titlu de mită pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau, respectiv amendă contravenţională şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Agentul de poliţie P.M. a refuzat şi ulterior a formulat denunţ la organele judiciare competente. Inculpatul S.A.A. s-a deplasat a doua zi, 14.07.2020, la sediul Postului de Poliţie T., a intrat în biroul agentului de poliţie P.M. şi i-a remis acestuia suma de 400 lei, pe care o oferise şi în seara anterioară.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Gorj, în data de 14.07.2020 au constatat infracţiunea flagrantă, fiind identificată suma de 400 lei, respectiv o bancnotă de 200 lei şi două bancnote de câte 100 lei, oferită agentului de poliţie P.M. Fiind audiat de procuror, inculpatul S.A.A.  a recunoscut şi regretat fapta comisă, precizând că a oferit agentului de poliţie suma de 400 lei pentru ca acesta să nu-i aplice sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere”, au transmis anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here