Pacienții cu COVID de la Cărbunești, ”răsfățați” cu purcei la proțap și pepeni. Infirmierele adună sute de kilograme de gunoaie din saloane

0
199

Mulți dintre pacienții infectați cu coronavirus, internați la Spitalul din Târgu-Cărbunești, se delectează cu purcei la proțap și alte bunătăți. În spital primesc trei mese pe zi, însă aparținătorii le aduc mâncare în plus și de acasă. Sunt însă și unii pacienți care aruncă la gunoi mâncarea din spital. Infirmierele ajung să strângă din saloane și 400 de kilograme de resturi pe zi:

”Unii aparținători au asus tot felul de mâncare pentru bolnavi. Am văzut purcei puși pe masă în mijlocul salonului, lubenițe, banane, care nu pot să reziste la infinit. Acum, fiind și saloane cu patru pacienți, pentru că numărul lor a crescut, nu au loc să își bage mâncarea în frigidere, mâncarea se strică și trebuie aruncată. Toate aceste gunoaie duc la costuri foarte mari pentru spital. S-a ajuns să aruncăm și 400 de kilograme de deșeuri infecțioase pe zi. Trebuia să fie un spital de 500 de paturi ca să ajungem la aceste kilograme de deșeuri”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu Cărbunești, pentru Pandurul.

La Spitalul suport COVID din Târgu-Cărbunești sunt internați peste 120 de pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here