Gorjul a depășit 900 de cazuri de COVID-19. 33 de infectați au decedat

0
64

Situație alarmantă în județul Gorj. Peste 900 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 31 de cazuri noi. Dintre cei infectați, 33 au decedat.

”În data de 04 august 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

  • nu mai există persoane în carantină instituționalizată;
  • 531 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;
  • 911 persoane confirmate cu COVID-19 (până în momentul de față), din care: 489 persoane sunt vindecate și externate, iar 33 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au mai fost înregistrate trei decese:

  • bărbat, în vârstă de 73 ani- comorbidități: boală cronică renală stadiul V, în program de hemodializă, insuficiență cardiacă și obezitate gradul II;
  • bărbat, în vârstă de 75 ani- comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și fibroză pulmonară;
  • femeie, în vârstă de 79 ani- comorbidități: diabet zaharat tip I, neoplasm mamar stâng operat și hipertensiune arterială;

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 7055 teste, din care 133 sunt în așteptare. De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 31 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:

  • 29 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele din județul Gorj;
  • 2 teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile” a transmis DSP Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here