Gorj: Condamnat la 10 ani de închisoare după ce s-a dat drept medic. A păcălit mai mulți bătrâni

0
80

Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Târgu Cărbunești, a fost condamnat la 10 ani și 4 luni de închisoare după ce reușit să păcălească 7 bătrâni prin metoda ”Accidentul”. Mai exact, tânărul îi suna pe vârstnici dându-se drept medic, și le cerea sume mari de bani pentru rudele lor care avea nevoie urgentă de intervenții chirurgicale. Printre victimele acestuia se numără și o femeie de 75 de ani din Galați, care a fost sunată la miezul nopții, fiind anunțată că fiica sa este grav bolnavă, internată într-un spital, iar medicii au nevoie de bani pentru a o putea salva. La 5 dimineața, la ușa bătrânei a ajuns un bărbat trimis de falsul medic, căruia vârstnica i-a dat 20.000 de lei, bani pe care reușise să-i pună deoparte. Gorjeanul a procedat la fel și cu celelalte șase victime. 130.000 de lei a reușit să strângă acesta de la bătrânii înșelați.

Bărbatul este originar din Târgu Cărbunești și locuiește în prezent în Brăila. Este în arest preventiv încă din luna decembrie 2019 și a cerut să fie plasat în arest la domiciliu însă judecătorii din Galați i-au refuzat cererea.

Gorjeanul recidivist a fost condamnat pentru șase infracțiuni de înșelăciune și o tentativă la înșelăciune.

În temeiul (…) contopește pedepsele aplicate inculpatului D.I. în prezenta cauză, și dispune ca inculpatul D.I să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa de 5 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv un spor de 5 ani și 4 luni de închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 10 ani și 4 luni de închisoare”, a decis instanța din Galați.

Decizia nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here