Curtea de Conturi: Angajați ai Spitalului Târgu Jiu au încasat ilegal stimulentul de risc

0
43

În urma unor controale, Curtea de Conturi a României a descoperit că mai mulți angajați ai Spitalului Târgu Jiu au încasat ilegal stimulentul de risc, în valoare de 2500 de lei, deși nu au fost implicați direct în activități ce i-ar fi expus riscului de infectare cu COVID-19. Potrivit raportului Curții, la unitatea medicală din Târgu Jiu s-au acordat stimulente de peste 140.000 de lei.

”În cadrul misiunilor de control au fost identificate situații în care a fost acordat stimulentul de risc și altor categorii de personal decât cele menționate inițial prin OUG 43/06.04.2020, însă constatările vor fi analizate în procesul de valorificare a actelor de control  raportat și la modificările și completările aduse prin Legea nr. 82/2020, respectiv Spitalul Municipal Turda- 152.000 lei, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu- 142, 5 mii lei, Spitalul Municipal Vulcan 65 mii lei, Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu”- Oradea- 60 mii lei”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Pe perioada stării de urgență a fost aprobată acordarea unui spor de risc, de 2500 de lei brut pe lună, pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, dar și personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea, și tratamentul pacienților cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here