Vouchere de la guvern pentru copiii care vor să facă sport de performanță

0
124

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, joi, că guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Este vorba de vouchere a câte 300 de lei care să fie folosite la prima legitimare a unui copil la un club sportiv.

„Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Este o măsură, o intervenţie urgentă a guvernului în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii în ţară să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi la nivelul entităţilorr sportive din România şi pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate acum cifra copiilor care practică sport în regim legitimat este mai mică decât nevoia sportului românesc. Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă. Există numeroase beneficii legate de sănătate, evident. Acest voucher poate să-i asigure primul echipament sau primele condiţii pentru a-şi asigura această activitate fizică. Există evident beneficii sociale, sportul trebuie privit ca formă de educare“, a spus Stroe.

El a precizat că programul va începe în data publicării ordonanţei în Monitorul Oficial şi că obiectivul până la sfârşitul anului este de 30.000 de vouchere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here