Camera de Conturi Gorj: Angajați ai Primăriei Baia de Fier, plătiți ilegal din fonduri europene. Prejudiciul depășește 920.000 de lei

0
190

Abateri grave descoperite de Camera de Conturi Gorj la Primăria Baia de Fier. Mai mulți funcționari au fost plătiți ilegal din fonduri europene, prejudiciul creat depășind 962.000 de lei. Mai mulți angajați ai primăriei din cadrul echipelor de implementare a proiectelor finanțate din fonduri europene, au primit majorări salariale doar din dispoziția primarului și pontajele întocmite de secretarul primăriei, în calitate de manager de proiect, fără alte documente justificative din care să rezulte activitatea depusă.

Mai exact, la finele lunii ianuarie 2018, primarul Turbăceanu a majorat salariile de bază ale unor angajați din primărie cu până la 50%, fără a preciza proiectul la care aceștia au participat.  Potrivit inspectorilor de conturi, angajații Primăriei Baia de Fier au beneficiat, în 2018, de majorări salariale semnificative, fără a avea pregătire în domeniul proiectului și fără a presta vreun fel de activitate, aducând prejudiciu bugetului de stat. Vina a căzut într-un final pe secretarul primăriei, manager de proiect. Inspectorii Curții de Conturi au dispus recuperarea prejudiciului.

Dumitru Turbăceanu se află la conducerea Primăriei Baia de Fier încă din 2012, iar comuna a rămas cu mult în urmă în ceea ce privește dezvoltarea, iar Turbăceanu candidează, din partea PSD, pentru încă un mandat în fruntea instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here