A fost semnat proiectul pentru modernizarea iluminatului public din Târgu Jiu

0
26

Iluminatul public din municipiul Târgu Jiu va fi modernizat în perioada următoare. Proiectul în valoare de aproximativ 5 milioane de euro a fost deja semnat și a fost desemnat și câștigătorul. Astfel, iluminatul vechi va fi înlocuit cu unul modern, ce ajută la reducerea costurilor de consum de energie electrică, cu până la 40%. De asemenea, proiectul presupune instalarea a 27 de kilometri de fibră optică.

„Începem lucrările pentru unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană la Târgu Jiu! Este vorba despre modernizarea iluminatului public care presupune și alte componente ce vor fi folosite inclusiv pentru proiectul INFOTRAFIC și modernizarea transportului în comun.
Astăzi am semnat contractul cu firma FLASH LIGHTING SERVICES SA, societate câștigătoare a licitației, urmând ca încă din acest an să intrăm în etapa de execuție a proiectului în valoare de 5 milioane de euro.
Așa cum am mai anunțat, proiectul presupune instalarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar INFOTRAFIC.
Se înlocuiește vechiul sistem de iluminat cu echipamente moderne și eficiente care vor reduce consumul de energie pentru iluminatul public cu până la 40%.
Se montează peste 27 de kilometri de rețea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică și peste 1.000 corpuri luminoase.
Rețeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, vom primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat și putem interveni pentru creșterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone.
De asemenea, sunt prevăzute sisteme informatice, un spaţiu ce va deveni dispecerat, aşa încât operatorul să aibă în permanenţă sub control situaţia iluminatului din municipiul Târgu Jiu.
Trebuie avut în vedere că toate aceste proiecte care vor demara încă din acest an sunt interconectate. Au componente comune și scopul lor este modernizarea municipiului. Târgu Jiu se va schimba radical în următorii ani și ne vom concentra mai ales pe aceste proiecte mari care vor face din localitatea noastră un oraș foarte atractiv pentru investitori”, a anunțat primarul Marcel Romanescu  pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here