Gorj: Peste 800 de persoane, amendate pentru că nu purtau mască de protecție

0
74

Peste 800 de gorjeni au fost amendați, zilele trecute, după ce au fost surprinși fără mască de protecție. Mai multe, aceștia nu respectau nici regulile de distanțare.

„În total, 246 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 840 de persoane, 235 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 86  mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 208 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de peste 42.000 de lei, din care 99  sancțiuni, în valoare de 11.000 lei, au fost aplicate în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar restul au fost aplicate la alte acte normative în context COVID-19”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Autoritățile cu atribuții în domeniu vor efectua, și în perioada următoare, activități de verificare în zonele în care se impune purtarea măștii de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here