Nunțile și botezurile, interzise în toată țara! Alte restricții impuse de autorități

0
388

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat, marți seara, că evenimentele private, precum nunțile, botezurile sau mesele festive, vor fi interzise în toată țara, atât în spațiile deschise, cât și la interior, până la scăderea numărului de cazuri de Covid-19.

Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

Arafat a mai precizat că botezul și cununia de la biserică nu intră în această categorie, pentru că există reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfășura în prezența a cel mult 16 persoane. „Este vorba despre mesele festive”, a explicat seful DSU.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat și alte măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2.

Măsurile care sunt menite pentru a proteja şi sunt măsuri compensatorii pentru a limita răspândirea, cum ar fi portul măştilor, acolo unde sub incidenţa este sub 3 la mie, purtarea va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale, zonele de aşteptare. Sunt enumerate aceste zone ca exemple în hotărârea CNSU. Atunci cand incidenţa depăşeste 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile deschise, adica de la ieşirea de acasă şi până la revenirea acasă.

Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacol, a restaurantelor, a cafenelelor, acolo unde incidenţa este sub sau egală cu 1,5 la mie ele vor funcţiona cu capacitatea de 50%. Peste 1,5 la mie şi până la 3 la mie, ele vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23:00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată. În cazul hotelurilor, la peste 3 la mie acestea vor putea servi numai persoanele cazate în hotel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here