Șeful Ocolului Silvic Tismana și alți inculpați în ”Mafia Pădurilor”, în arest la domiciliu

0
323

Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, ca inculpații de la Ocolul Silvic Tismana și de la Ocolul Silvic ”Brâncuși” Peștișani să rămână în arest la domiciliu. Inițial, Tribunalul Gorj hotărâse ca șeful de ocol silvic, inginerii și pădurarii reținuți pentru 24 de ore, să fie plasați sub control judiciar, însă procurorii au făcut recurs.

Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Grecescu Ilie Alexandru, Văcaru Daniel Vasile, Logăscu Tiberiu Nicolae și Tăerel Ion. Admite contestația Parchetului. Desființează încheierea contestată și, rejudecând, Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. În baza art. 219 rap. la art. 218 Cod procedură penală dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpații Tăerel Ion, Grecescu Ilie Alexandru, Văcaru Daniel Vasile, Logăscu Tiberiu Nicolae, Tănasie Petrișor și Tănasie Daniel, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 octombrie 2020, până la data de 12 noiembrie 2020 inclusiv”, au decis judecătorii Curții de Apel Craiova.

Ion Tăerel este acuzat că ar fi primit mită pentru a-i determina pe subordonații săi să nu-și facă treaba și să închidă ochii la neregulile din pădure. În schimb, Tiberiu Nicolae Logăscu, inginer în cadrul Ocolului Silvic ”Brâncuși” de la Peștișani este acuzat că s-a folosit de o mașină primită de la o firmă care exploata pădurea. În dosar mai sunt inculpați trei angajați ai Ocolului silvic Tismana ( Daniel Văcaru, tehnician silvic, Ilie Grecesu- inginer silvic, Daniel Tănasie- pădurar), dar și afaceristul Petrișor Tănasie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here