SE ÎNCHID şcolile, teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele din Bucureşti. Masca, obligatorie pe stradă

0
74

Premierul Ludovic Orban a anunţat închiderea şcolilor, teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, iar masca devine obligatorie în spaţii deschise, scrie ecopolitic.ro

Prefectul Bucureştiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, va constata depăşirea pragului de trei la mie şi luarea măsurilor care sunt stabilite prin prevederile legii şi prevederile hotărârii de guvern privind starea de alertă. Principalele măsuri sunt cunoscute din cuprinsul hotărârii de guvern.

  • ”În primul rând obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise. (…) Deci obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise.
  • Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate.”, a declarat Orban duminică, la finalul unei şedinţe cu membrii PNL.

„Prevederile legale au stabilit un termen de 24 de ore de transmitere a datelor de la direcţiile de sănătate publică judeţene sau ale municipiului sau a municipiului Bucureşti către prefectură, şi 48 de ore către prefectură. Acum, vă mai spun ce, trebuie făcută, fiind vorba de o depăşire a indicelui, trebuie făcut o analiză încă odată a tuturor raportărilor de la centrele de diagnosticare, de asemenea, trebuie făcută analiza referitoare la focare, pentru că din indicele respectiv se scad acele cazuri care nu sunt cazuri de răspândire în comunitate, ci cazuri în focare. (…) În municipiul Bucureşti s-au achiziţionat tabletele, au fost distribuite către Inspectoratul Şcolar. (…) Evident, aceste tablete sunt pentru copiii din familii vulnerabile şi ele vor fi distribuite prin intermediul şcolilor, nu prin intermediul inspectoratelor, pentru că fiecare şcoală ştie pe fiecare clasă ce copil are nevoie de tabletă”, a adăugat Orban.

Sursa: ecopolitic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here