Încă una marca PSD! Florin Iordache, numit președinte al Consiliului Legislativ, cu mandat pe viață

0
63

PSD nu renunță la vechile năravuri din „era Dragnea”! Partidul condus de Marcel Ciolacu nu-l lasă din brațe pe Florin Iordache, unul dintre cei care au maltratat legislația penală, inclusiv prin adoptarea Ordonanței 13. „Ciordache” va primi o compensație scandaloasă pentru că nu mai prinde un loc în Parlament: va fi numit președintele Consiliului Legislativ, cu un mandat pe viață. Predecesorul său a stat în funcție 17 ani, scrie site-ul ziaristii.com.

Iordache era ministrul Justiției în Guvernul Grindeanu când și-a pus semnătura pe odioasa Ordonanță de Urgență nr. 13, în seara zilei de 31 ianuarie 2017, provocând uriașe proteste la nivel național, fără precedent ca amploare. Ar ămas celebră conferința de presă susținută de „Ciordache” târziu în noapte, în care, ocolind răspunsurile la întrebări dificile, a spus de 24 de ori „Altă întrebare!”. Guvernul Grindeanu fusese instalat de numai 4 săptămâni.

Iordache nu a mai prins loc pentru alegerile parlamentare, fiind blocat de secretarul general al partidului, Paul Stănescu (ambii fiind parlamentari de Olt).Consiliul Legislativ avizează (consultativ) toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii Consiliului Legislativ sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Aşadar, Florin Iordache va fi numit pe viaţă.

În noiembrie 2018, Florin Iordache, a făcut două gesturi obscene la adresa deputaților din opoziție, după ce a explicat de ce a fost nevoie de adoptarea OUG 90/2018 privind legile justiției. Astfel, la finalul discursului său, Iordache, fost ministru al Justiției, le-a arătat degetele mijlocii de la ambele mâini celor din USR și PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here