Scenariu roșu la Novaci, restricții la Târgu Jiu și Albeni

0
429

Au fost impuse restricții și în orașul Novaci după ce  a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3 la 1.000 de locuitori. Au fost închise barurile, terasele, restaurantele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc, urmând ca masca de protecție să fie purtată obligatoriu și în spațiile deschise.

”Azi, 20 octombrie 2020, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj, în urma analizelor privind incidența cazurilor pe localități din ultimele 14 zile efectuate de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, a fost adoptată Hotărârea nr. 35, prin care, s-au hotărât următoarele:

 Având în vedere că a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori în Oraşul Novaci (3,52), pentru perioada 21.10.2020, ora 00:00 – 03.11.2020, ora 24:00, se dispun următoarele măsuri:

1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

2. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

3. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

4. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

5. Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

6. Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online.

 Având în vedere că valoarea indicelui de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori în Municipiul Târgu Jiu (1,52) şi localitatea Albeni (2,48), pentru perioada 21.10.2020, ora 00:00 – 03.11.2020, ora 24:00, se dispun următoarele măsuri:

1. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.

2. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

3. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

4. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00. În permanență, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj în cooperare cu Direcția Publică de Sănătate Gorj efectuează analize privind incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum și la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice, urmând a fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică. Facem încă o dată apel la cetățeni să respecte regulile și recomandările făcute de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii”, a transmis ISU Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here