Primărie din Gorj, amendată cu 30.000 de lei

0
45

Primăria Bălănești a fost sancționată cu 30.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj. Amenda a fost aplicată în primăvară, însă a fost contestată în instanță. Potrivit comisarilor de mediu, în perioada 18.12.2019-  15.04.2020, Primăria Bălănești a desfășurat activitatea de captare, tratare și de distribuție a apei, fără să solicite și să obțină autorizație de mediu.

Judecătoria Târgu Jiu a decis, zilele trecute, să respingă plângerea formulată de reprezentanții autorităților locale din Bălănești.

”În speța dedusă judecății în cadrul cauzei de față, furnizarea ape potabile către locuitorii comunei Bălănești, fără a exista o autorizație de mediu corespunzătoare, este, fără îndoială, o faptă cu un grad de pericol social concret extrem de ridicat, având în vedere faptul că este vorba despre furnizarea apei potabile către populație, în condiții de nesiguranță a calității acesteia, iar urmările periculoase ar fi putut fi dintre cele mai grave și de amploare”, a notat instanța din Târgu Jiu.

Decizia Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here