Medicii de familie vor primi câte 105 lei pentru fiecare pacient cu COVID-19 monitorizat

0
50

Medicii de familie vor monitoriza şi asista pacienţii infectaţi cu noul coronavirus care sunt asimptomatici şi care au contractat o formă uşoară a bolii. Asta prevede o ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvernul pentru a reduce presiunea pe sistemul sanitar de urgenţă aflat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

„Pacienţii infectaţi cu coronavirus asimptomatici vor fi monitorizaţi şi asistaţi medical de către medicii de familie, iar, în această privinţă, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei OUG, să deconteze acestei prestaţii medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Totodată, medicii de familie vor putea elibera certificatele necesare pacienţilor pentru concediile medicale aferente acestei perioade când aceştia se află în carantină sau în izolare”, a menţionat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.

Medicii de familie care vor monitoriza bolnavii asimptomatici sau cu forme ușoare de Covid-19 o să primească bani suplimentar.

Potrivit unei ordonanțe de urgență emisă joi, pentru serviciile respective, aceștia vor primi 105 lei pentru fiecare pacient. De asemenea, medicii de familie vor putea elibera biletele necesare pentru concediile medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here