Zeci de gorjeni au depus cereri pentru pensionarea mai devreme cu doi ani

0
296

Zeci de gorjeni au depus cereri pentru a se pensiona mai devreme cu doi ani față de vârsta standard. Este vorba despre persoanele a căror sănătate a fost afectată din cauza faptului că locuiesc în zone unde s-au desfășurat activități miniere.

”La nivelul lunii octombrie 2020, avem un număr de 184 de cereri anticipate. Din acest număr, estimez că aproximativ 40-50 sunt conform legii intrate în vigoare la începutul lunii octombrie”, a declarat directorul Casei de Pensii Gorj, Dana Negoiță,  pentru pandurul.ro.

Legea a fost promulgată la începutul lunii octombrie 2020 și prevede extinderea categoriei persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit minim 30 de ani în zonele afectate de poluare. Din Gorj, pot beneficia de pensionarea anticipată localnici din: Bustuchin, Prigoria, Roșia de Amaradia, Bâlteni, Câlnic, Ionești, Motru, Rovinari, Fărcășești, Urdari, Turceni, Plopșoru, Brănești, Mătăsari, Negomir, Dragotești. De lege beneficiază și cei care locuiesc pe o rază de 8 km în jurul acestor localități.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here