Pompier din Gorj, condamnat pentru evaziune fiscală

0
138

Un angajat al ISU Gorj a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Sentința pronunțată de Curtea Militară de Apel București este definitivă.

Plutonierul adjutant Cosmin Bercan Mărăscu a fost acuzat că, în perioada anilor 2012-2016, a realizat fotografii sau filmări la diverse nunți și botezuri prin firma sa privată, pentru care nu a plătit impozite către stat. Mai exact, acesta nu emitea facturi la toate evenimentele private la care participa. Prejudiciul se ridică la peste 5.700 de lei, sumă care aproape s-a dublat pe parcursul cercetărilor. Inculpatul a achitat întreaga sumă imputată.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara împotriva sentinței penale nr. 22/15.09.2020 a Tribunalului Militar Timișoara. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi în fond, rejudecând: Înlătură dispozițiile art.10 alin.1 din Legea nr.241/2005 și majorează pedeapsa aplicată inculpatului plt.adj. MĂRĂSCU-BERCAN COSMIN pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată prev. de art.9 alin.1 lit. a) din Legea nr.241/2005 cu aplic. art.35 alin.1 C.pen. și art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, de la 1 an închisoare la 1 an și 4 luni închisoare. Menține celelalte dispoziții ale sentinței care nu sunt contrare prezentei decizii”, se arată în hotărârea Curții Militare de Apel București.

Bărbatul este în continuare angajat al ISU Gorj, instanța nedispunând vreo interdicție în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here