Accident de muncă la Cariera Roșiuța. Electrician, transportat la spital cu arsuri grave

0
48

Un electrician, de 50 de ani, de la Cariera Roșiuța a fost rănit, marți, în urma unui accident de muncă. Potrivit CE Oltenia, salariatul participa la lucrarea de înlocuire a unui motor electric cu puterea de 630 kW, de la una din acționările transportorului TH 601. După ce a realizat operația, în urma efectuării probelor de funcționare, a constatat că sensul de rotație al motorului era greșit. În urma acestei constatări, electricianul s-a deplasat în casa electrică a transportorului în vederea schimbării sensului motorului, prin inversarea a două faze în celula de alimentare a motorului. Ajuns în casa electrică, uitând să deconecteze tensiunea, acesta a pătruns în celula de alimentare a motorului și, intrând în câmpul electric, a provocat un scurtcircuit, arcul electric produs provocându-i arsuri la antebrațele ambelor mâini.

“Electricianul era calificat și autorizat pentru executarea unor astfel de lucrări, fiind posesor al grupei IV de autorizare. Fiind urmat de incapacitatea temporara de munca a victimei, conform prevederilor legale, evenimentul va fi cercetat de o comisie constituita din lucrători din cadrul CE Oltenia, dosarul de cercetare urmând a fi transmis Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj care va constata cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentul”, au transmis reprezentanții CE Oltenia.

A suferit arsuri grave, a fost transportat inițial la spitalul din Motru, apoi transferat la Craiova, dar s-ar afla în acest moment în afara oricărui pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here