Amenzi de doar 18.000 de lei în cazul pacienților batjocoriți în spital

0
29

Sancţiuni de doar  18.400 de lei la Spitalul Judeţean din Reşiţa, în prima zi de control a Inspectiei Sanitare de Stat. Verificările au avut loc după ce mai multe imagini cu pavienții dezbracați, așezați pe jos, în holurile spitalului, au devenit virale pe internet. 

Inspectorii sanitari au sancționat managerul spitalului cu o amendă în valoare de 10 000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.

Asistenta șefă a secției de Pneumoftizilogie si asistenta șefă a secției de Boli Infecțioase au fost sancționate cu câte 2000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru. Pentru același motiv, tot cu 2000 lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

Sursa: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here