Arafat anunță amenzi pentru restaurantele care organizează mese festive de sărbători. Carantina totală nu este luată în calcul

0
216

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență avertizează administratorii de restaurante că riscă amenzi în cazul în care se va constata că au închiriat localuri pentru organizarea unor petreceri în perioada sărbătorilor de iarnă.

”Sunt măsurile care sunt impuse și eu consider că, dacă se respectă aceste măsuri realmente, putem să prevenim răspândirea. O problemă este a celor care nu vor să respecte aceste măsuri și care poate că nu le respectă nici astăzi, nu numai în preajma sărbătorilor. (…) Am fost întrebat, de exemplu, de mesele festive de Anul Nou. Știm foarte bine că mese festive nu pot fi organizate. (…) În familie, acasă sau undeva unde e proprietate privată, în casă la tine, nu avem ce face decât să te sfătuim. Dacă tu te duci și închiriezi un restaurant și spui că ai petrecere privată, asta e contrar regulilor și resturantul poate să fie amendat de organele de ordine publică, fără să sune a amenințare”, a declarat secretarul de stat la B1Tv.

Oficialul guvernamental a declarat, marți seară, că în România nu este luată în considerarea varianta unui lockdown total, însă în următoarea perioadă vor fi menținute restricțiile care sunt deja în vigoare.

”La noi nu s-a luat în considerare un lockdown total, însă s-a luat în considerare continuarea măsurilor care au fost implementate. Restricțiile de circulație după ora 23.00 rămân valabile. Rămâne valabilă închiderea magazinelor la o anumită oră, mai devreme decât de obicei, la ora 21.00. Rămân valabile restricțiile la restaurante, la terase, după incidențele peste 1,5 sau 3 la mie există reguli care se respectă. Există toate aceste aspecte, pe lângă măsurile locale pe care le luăm, și anume carantinările, unde, cu mici excepții, avem un rezultat chiar bun al carantinărilor care au durat, de regulă, mai mult de 14 zile. Sunt localități care au intrat în carantină la 11 la mie sau la 13 la mie și au ieșit din carantină la 4 sau 3 la mie. Hotărârea de guvern care a fost emisă nu a impus măsuri suplimentare decât în ce privește zonele de schi, în ce privește transportul cu telecabina și alte aspecte care vor fi reglementate”, a mai precizat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here